Menu Sluiten

Nieuwsbrief gemeente 1 juni

1-7-2022

Afgelopen dagen komt druppelsgewijs de laatste nieuwsbrief door van de Gemeente Arnhem naar de bewoners. De ene bewoner kreeg deze al twee dagen geleden, andere gisteren en de meeste nog helemaal niet. Gelukkig ontvingen wij hem digitaal vanuit raadsleden. De wethouder wil heel graag met ons om de tafel. Ze heeft de planning klaar over hoe zij graag met de wijk verder wilt.

De Wethouder wil graag een participatieplatform, en dat wil ze dan in het zomer reces van de politiek graag organiseren, vergetende dat wij dan ook allemaal met de pootjes omhoog zitten op een wit strand met palmboompjes om bij te komen van de afgelopen maanden!

Over het eerste besluit van de door de wijk opgericht “Vereniging tot behoud van de Schaapsdrift e.o.” hoefden we op 25 juni j.l. niet lang na te denken: Wet voorkeursrecht en participatie zijn niet verenigbaar. Het praten over de toekomst van onze eigen huizen of die van de buren, met dit spreekwoordelijke “mes op de keel” gaat wat ons betreft niet door. Er volgt deze week dan ook een oproep naar de leden en de wijk dat we vooralsnog niet participeren en ook niet meewerken aan de enquête. Wat ons betreft mag de raad en het college eerst zelf maar eens nadenken over hoe het verplichte participatie proces er uit moet zien. Lijkt ons de enige juiste weg.

/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *