Menu Sluiten

Petitie, steun ons!

https://www.openpetition.eu/nl/petition/online/raad-van-arnhem-blijf-af-van-onze-buurt

Raad van Arnhem: Blijf af van onze buurt!

Arnhemmers voor behoud van eigen woonhuizen in Arnhem!


De gemeente Arnhem heeft op 1 juni voorkeursrecht gevestigd op onze huizen aan de Schaapsdrift e.o. (wijk Plattenburg). Dat betekent dat ons alle zeggenschap over onze eigen huizen en onze buurt waarin we wonen, totaal onverwachts, van ons is afgepakt. Hierdoor dreigt ook onteigening en sloop van onze huizen en een historisch stukje Arnhem, mede gezien de uitspraken van de verantwoordelijke wethouder Cathelijne Bouwkamp een zeer reëel scenario. Daarmee komen honderden eigenaren en meer dan 500 bewoners van Arnhem straks op straat te staan.

Met een kleine meerderheid werd er door de raadsleden van Groen Links, Partij van de Arbeid, D66, Partij voor de Dieren, Arnhem Centraal en Volt voor Wet Voorkeursrecht Schaapsdrift e.o. gestemd. Afgelopen 1 juni werd ook pijnlijk duidelijk dat er op de achtergrond tussen deze partijen afspraken waren gemaakt over onze wijk. Achterkamertjespolitiek over de Arnhemse bewoners en hun toekomst heen.

In Nederland is woningnood dat weten we allemaal. Maar bestaande woningen slopen voor nieuwe woningen is niet de oplossing en niet menselijk!

De bestaande bedrijventerreinen aan de Schaapsdrift in Arnhem kunnen zeker een goede bijdrage aan leveren aan de grote woningbouw opgave van Arnhem.

Bewoners, huiseigenaren en ook de eigenaren van bedrijfsterreinen juichen deze ontwikkeling op dit stuk bedrijvengrond toe, maar GEEN ontwikkeling en dus sloop van onze woningen.

Bestaande woningen slopen voor nieuwe woningen is bezopen!

Wij willen dat de gemeente Arnhem van onze huizen en woningen afblijft.

Geef de huizen en zeggenschap terug aan de eigenaren en bewoners, geen Wet Voorkeursrecht en geen gedwongen onteigening of sloop. En strijden voor inpassing van onze huizen en voor gelijkwaardige en wederkerige samenwerking tussen de gemeente en onze wijk om deze ontwikkeling samen mogelijk te maken.


Wij zijn Arnhemmers en wonen soms al een heel leven lang met plezier in onze goed onderhouden huizen en appartementen en zijn niet van plan weg te gaan!
Steun ons om de gemeenteraad te overtuigen voor behoud van onze wijk.
Want dit kan vanaf nu elke buurt, wijk en woonhuis in Arnhem overkomen onder dezelfde argumentatie die de wethouder en deze coalitie ook gebruikte bij ons stukje Arnhem.

Dus steun ons in de strijd: Arnhemmers voor behoud van eigen woonhuizen in Arnhem!

En teken deze petitie!

https://www.openpetition.eu/nl/petition/online/raad-van-arnhem-blijf-af-van-onze-buurt

scan de QRcode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *