Menu Sluiten

1000 woningen op de Schaapsdrift e.o.?

Op de besluitvormende vergadering van 1 juni j.l. gaf onze wethouder, na veel vragen, toe dat het gehele, al bewoonde, gebied toevoegen aan de planontwikkeling mogelijk 500 extra woningen kon leveren. Naast de “geplande” capaciteit op de bedrijfsterreinen komen we dan op 1000 woningen. Daar naast de wens vanuit de wethouder om ook bedrijven/kantoren mogelijk te maken. De huidige woningnood en Arnhemse woningbouwopgave is dus niet de enigste en belangrijkste reden om 534 huidige bewoners op straat te zetten en goede huizen te slopen!

Nu hebben wij zelf ook eens gekeken wat dat zou betekenen. De flat aan de Wichard van Pontlaan, gemiddeld 5 hoog kent 54 appartementen van 50-80m2. Dus een simpele rekensom is dat je voor 1000 woningen er daar dus minimaal 19 van nodig hebt.

Het lukt ons maar niet. We krijgen er 16 op en we moeten er dan nog 3 zien te plaatsen. We komen dus niet op 1000 woningen, en hebben geen bedrijven en kantoren weten te plaatsen. Groen is er niet meer, hitte stres en het aloude Bijlmer gevoel hebben we er wel voor terug gekregen.

En de beek? tja, die hebben we dan maar ondergronds gelaten. Wellicht kan die aan park Presikhaaf zijde wel boven de grond?

500 extra woningen erbij, om 220+ bestaande woningen te slopen? De woningen zijn niet van de gemeente, maar van ons. Inpassing is de juiste discussie en weg voorwaarts voor de Schaapsdrift e.o.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *