Menu Sluiten

2de kamer vragen Wet Voorkeursrecht

10-07-2022

op 1 juni heeft Sandra Beckerman, 2de kamerlid SP, vragen gesteld aan minister de Jonge De vragen gingen onder andere over aspecten zoals de wenselijkheid van de inzet van dit zware middel op bestaande woonwijken. Afgelopen week is hier ook het antwoord vanuit de minister op gekomen.

De Arnhemse Courant schreef er al een artikel over. In de beantwoording van de vragen komt de vraag boven in welke mate we wel of niet boter op ons hoofd hebben:  “Het vestigen van een voorkeursrecht heeft geen rechtstreekse gevolgen voor bewoners van een wijk.”. Daar kijken wij als wijk toch net iets anders tegen aan, met de ruimtelijke motivatie en de uitspraken van de wethouder over mogelijke plancapaciteit en wensen t.a.v. dit gebied blijft het een zeer onzekere toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *