Menu Sluiten

WOO verzoek t.a.v. Halte Presikhaaf

De Arnhemse Courant had afgelopen week het volgende artikel t.a.v. ontwikkelingen gemeente Arnhem en Prorail in de spoorzone Arnhem-Oost. In de documenten een bijzondere verkenning t.a.v. een ondertunneling van een deel van het spoor. Ondertussen blijft spoorverbreding actueel aan noord of zuidzijde op de verbinding tussen Arnhem Central en voorbij station Velperpoort (of is dat nu ook Halte Velperpoort). Het spoor en de capaciteit blijft voorlopig een hoofdpijn dossier in Arnhem, met de nodige uitdagingen…

We kregen vanuit de Arnhemse Courant het volledige WOO dossier. Althans, meeste lijkt niet aangeleverd te zijn doordat een van de betrokken partijen bezwaar maakte. Er zit bijzonder weinig in tussen gemeente en Prorail. Communicatie van november 2021 vanuit Prorail is wel degelijk dat zij met een project starten t.a.v. Presikhaaf.

De overige communicatie tussen Prorail en Arnhem is in de week voorafgaande aan de kennisgeving dat men de Wvg op de wijk wilden vestigen.

Er speelt al enige tijd de (politieke) besluitvorming om Prorail een publiekrechtelijk zelfstandig bestuursorgaan (zbo) te laten zijn. En dan zijn ook zij WOO-baar (WOB-baar klonk wel beter). Duurt alleen lang, laatste berichten waren dat ze toewerkten aan de zbo status per 1/1/2022 maar dit is nog steeds niet rond. Gezien dit artikel streeft Prorail wel naar meer transparantie, dus wellicht proberen we het alsnog!

Het WOO verzoek kun je hier downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *